tag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post1272706520140430640..comments2023-06-29T11:22:55.327+02:00Comments on Kocham Gary: Tarta z pieczarkami, cebulą i brokułemurtica1http://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-21184726265473273292015-05-09T20:14:38.332+02:002015-05-09T20:14:38.332+02:00Uwielbiam tarty :-) Ta wygląda smakowicie.
Zaprasz...Uwielbiam tarty :-) Ta wygląda smakowicie.<br />Zapraszam również do zareklamowania bloga w moim katalogu stron i blogów. Wpis jest darmowy.<br />Pozdrawiam i zapraszam serdecznie.<br />www.wycinek.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-11202614578725683932013-06-06T04:51:08.357+02:002013-06-06T04:51:08.357+02:00Smakowity Zaułek cieszę się że według Ciebie wyglą...Smakowity Zaułek cieszę się że według Ciebie wygląda tak apetycznie, że ma się ochotę upiec :) Dziękuję za komplement, odwiedziny i miły komentarz. Pozdrawiam ciepło.urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-81950368288428421122013-06-05T12:57:54.967+02:002013-06-05T12:57:54.967+02:00Ojej! Ale mi ochoty narobiłaś! Wygląda bajecznie! ...Ojej! Ale mi ochoty narobiłaś! Wygląda bajecznie! Smakowity Zaułekhttps://www.blogger.com/profile/03417977646821410367noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-84650623022127722972013-04-29T20:38:50.083+02:002013-04-29T20:38:50.083+02:00Kulinarny Zenit - taka właśnie jest ta tarta, idea...Kulinarny Zenit - taka właśnie jest ta tarta, idealna. Bardzo polecam.<br />Dziękuję za odwiedziny i ciepło pozdrawiam.urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-43450876068384181132013-04-29T18:04:15.324+02:002013-04-29T18:04:15.324+02:00Od spodu po sam szczyt... idealne!!!Od spodu po sam szczyt... idealne!!!Kulinarny Zenithttps://www.blogger.com/profile/12686450876286937477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-8925365885989901262013-04-10T18:36:58.011+02:002013-04-10T18:36:58.011+02:00Judik, nam również bardzo smakowała.
Pozdrawiam ci...Judik, nam również bardzo smakowała.<br />Pozdrawiam ciepło :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-55636879573534020602013-04-08T12:02:27.377+02:002013-04-08T12:02:27.377+02:00Świetna tarta, moja rodzinka i ja bardzo taką lubi...Świetna tarta, moja rodzinka i ja bardzo taką lubimy. Pycha!<br />Pozdrawiam:-)judikhttp://www.escapeintokitchen.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-2652424104950694872013-04-07T17:58:14.542+02:002013-04-07T17:58:14.542+02:00Gabi dziękuję bardzo za miły komentarz i odwiedzin...Gabi dziękuję bardzo za miły komentarz i odwiedziny w moich skromnych progach. Bardzo się cieszę że Ci się podoba. Ja również do Ciebie zajrzę. Pozdrawiam :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-29137618163763576552013-04-07T14:34:20.582+02:002013-04-07T14:34:20.582+02:00śliczny blog. dodałam do obserwowanych zapraszam i...śliczny blog. dodałam do obserwowanych zapraszam i do siebie<br />http://lubieessc.blogspot.com/Pychotkaaahttps://www.blogger.com/profile/10448514993037516145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-12563496070232392072013-04-05T18:26:07.018+02:002013-04-05T18:26:07.018+02:00Bubo i dobrze że lubimy co innego bo dzięki temu m...Bubo i dobrze że lubimy co innego bo dzięki temu mamy tyle pomysłów i tyle wariacji na temat tego samego przepisu :)<br />Ja też robiłam do tej pory z sosem śmietanowo-jajecznym, ale ten beszamel mi bardzo w tarcie zasmakował i będę na pewno korzystać częściej z Kasi pomysłu. Ale generalnie lubię beszamel i często dodaję do zapiekanek. <br />Bubo co do przepisów staram się wszystko dokładnie opisać. W niektórych przypadkach zdjęcia czy film dają dużo więcej niż najlepszy opis. Zdaję sobie sprawę z tego, ale nie zawsze pamiętam o tym by mieć aparat w kuchni. A wracając do opisu jest to moim zdaniem ważne, bo nie dla każdego jest oczywiste to co jest oczywiste dla nas i trzeba starać się o tym pamiętać. Bo potem na niektórych blogach spotyka się posty krzyczące tytułami np. "bułki niewypały" "totalna klapa" itp. itd. Szkoda gadać. Za każdym razem jak coś takiego widzę to staram się sprawdzić na własnej skórze :) I tak właśnie "bułki niewypały" okazały się moimi ulubionymi bułeczkami. Ale znowu się rozpisuję. Chodzi mi o to że czasem może się zdarzyć że powieszą na nas "psy" przez to że coś jest napisane niejasno i czytający nie zrozumie, albo zrozumie nie do końca. Jeśli napiszę łopatologicznie a czytający nie zrozumie to już nie jest to moja wina. Z tymi bułkami chodziło wtedy o to że korzystająca z przepisu na pewnym blogu pewna Pani potraktowała dosłownie, co do minuty podany czas wyrastania, mimo że było napisane że czas zależy od różnych czynników i może być dłuższy lub krótszy. No i bułki nie wyrosły, a Pani je upiekła otrzymując zbite twarde kamyki, bo nie wiedziała że do kwestii czasu wyrastania trzeba podejść elastycznie. Potem na swoim blogu napisała post o takim właśnie tytule :) wystawiając moim zdaniem bardzo krzywdzącą ocenę autorce przepisu.<br />Ale się rozpisałam, ciekawa jestem czy dobrniesz do końca :))urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-52485502769870563432013-04-05T17:59:01.640+02:002013-04-05T17:59:01.640+02:00Marzenko polecam bardzo :) Warto też pokombinować ...Marzenko polecam bardzo :) Warto też pokombinować z różnymi ziołami i przyprawami, ciasto kruche nie musi smakować za każdym razem tak samo.<br />Haha brokuł zielenią po oczach strzela :) Ale dobrze że już w przyszłym tygodniu ma się ocieplić :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-62509362072723780012013-04-05T17:56:46.136+02:002013-04-05T17:56:46.136+02:00Aniu no bo skoro wiosna do nas przyjść nie chce to...Aniu no bo skoro wiosna do nas przyjść nie chce to my już tak podświadomie same jej szukamy w tym co lubimy najbardziej czyli w kuchni :) Dziś kupiłam nawet tulipany bo moje ledwo co z ziemi wyszły i ciekawa jestem co z nich będzie, obawiam się że zmarzły. Zioła w cieście hmmm, będę bardzo nieskromna :) to dobry pomysł. Od jakiegoś czasu dodaję do kruchego ciasta różne zioła i przyprawy. Dzięki temu kruche za każdym razem może smakować inaczej i nie staje się nudne. <br />Co do francuskiego ciasta ja je nawet lubię, ale ostatnio nieco mi się znudziło i teraz tak myślę jakby tak pokombinować z ziołami w cieście francuskim (oczywiście trzeba by je było zrobić samemu, niestety nie zawsze mi się chce je wałkować, ale może się skuszę)może i to okazałoby się strzałem w 10. Może się zbiorę za niedługo :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-22433745026106242102013-04-05T17:31:32.651+02:002013-04-05T17:31:32.651+02:00Kasiu, na kruchym spodzie wyszła też bardzo dobra....Kasiu, na kruchym spodzie wyszła też bardzo dobra. Polecam i wielkie dzięki za pomysł :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-68716987421457312902013-04-05T14:57:36.095+02:002013-04-05T14:57:36.095+02:00No popatrz każda z nas ma inne upodobania,
ja wolę...No popatrz każda z nas ma inne upodobania,<br />ja wolę francuskie ciasta w połączeniu z warzywami,<br />kruche tarty natomiast z owocowymi dodatkami.<br />Twoja tarta wygląda zachęcająco,i na pewno smaczna,<br />choć znowu coś za czym nie przepadam,beszamel,<br />używam śmietanę i jajka z ziołami.<br />Jak zwykle przepis bardzo starannie napisany,<br />gratuluję pomysłów<br /><br /><br />SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-13008867331671584052013-04-05T13:46:31.523+02:002013-04-05T13:46:31.523+02:00Wykorzystam pomysł na zioła dodane do ciasta. Ach ...Wykorzystam pomysł na zioła dodane do ciasta. Ach te kolory tak biją z monitora, a ja się obrócę do okna to biel bije...Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-7805963127810840272013-04-04T22:07:07.597+02:002013-04-04T22:07:07.597+02:00Gosiu,
tarta tak wiosennie zielona,że zaraz chce m...Gosiu,<br />tarta tak wiosennie zielona,że zaraz chce mi się biec do kuchni!<br />Wspaniały pomysł z ciastem kruchym zamiast francuskiego.<br />I zioła w cieście.<br />Zawsze wolę kruchy spód od nijakiego francuskiego.<br />Jednym słowem nieziemsko pysznie!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-13853846084457592142013-04-04T21:42:29.215+02:002013-04-04T21:42:29.215+02:00dziękuję za komentarz u mnie, od razu "przybi...dziękuję za komentarz u mnie, od razu "przybiegłam" obejrzeć Twoją wersję :) pychota! znowu naszła mnie na nią ochota, chętnie spróbuję takiej na kruchym spodzie :)Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.com