tag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post4259950214112664975..comments2023-06-29T11:22:55.327+02:00Comments on Kocham Gary: Łazanki z kapustą i suszonymi grzybamiurtica1http://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-58227149180215161412013-11-19T16:46:01.309+01:002013-11-19T16:46:01.309+01:00Lato minęło i znowu mamy porę na łazanki. Zainspir...Lato minęło i znowu mamy porę na łazanki. Zainspirowana historią moich rodziców, którzy spory kończą nad talerzem łazanek, postanowiłam przygotować dziś to danie dla mojego chłopaka :-) Historię opisałam na blogu, może Ci się spodoba Urtico: http://filizankacafe.pl/spodnie-z-narzedziami/ Gratuluję fajnego bloga i serdecznie pozdrawiam!Filiżankahttps://www.blogger.com/profile/14340265804469315525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-6041016552457436552013-11-10T14:11:59.962+01:002013-11-10T14:11:59.962+01:00bardzo dziękuje za odpowiedź
bardzo dziękuje za odpowiedź<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-20328620819894518502013-11-10T12:10:32.178+01:002013-11-10T12:10:32.178+01:00Grzyby gotujemy do miękkości, zależy to też od ich...Grzyby gotujemy do miękkości, zależy to też od ich wielkości i pewnie rodzaju. Generalnie jeślichodzi o suszone i namoczone wcześniej grzyby wystarczy ok. 30 minut.urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-54951136803305199522013-11-10T11:47:31.766+01:002013-11-10T11:47:31.766+01:00ile gotuje się grzyby na początku ?ile gotuje się grzyby na początku ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-63315510722201661712013-10-30T12:07:45.323+01:002013-10-30T12:07:45.323+01:00dzięki śliczne za odpowiedź pozdrawiam :)dzięki śliczne za odpowiedź pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-75120794737238202682013-10-28T17:52:31.790+01:002013-10-28T17:52:31.790+01:00Oczywiście można wrzucić na patelnię ugotowane łaz...Oczywiście można wrzucić na patelnię ugotowane łazanki i podsmażyć razem z kapustą. Ja wolę jednak chyba zapieczone i przyrumienione w piekarniku. Jeśli się zdecydujesz tylko podsmażyć z pewnością będzie to szybciej. Pewnie wystarczy kilka minut cały czas mieszając. <br />Aha, do tej porcji będzie potrzebna na prawdę spora patelnia.urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-32767320832988735732013-10-28T10:39:31.944+01:002013-10-28T10:39:31.944+01:00Witam. czy koniecznie trzeba jeszcze zapiekac kapu...Witam. czy koniecznie trzeba jeszcze zapiekac kapustę w piekarniu? Pytam bo nigdy jeszcze nie robiłam łazanek :( czy wystarczy wrzucić na patelnie i podsmażyć? Jaki czas powinno się jeszcze podsmażać na patelni?<br /><br />PozrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-51883793122253573062013-02-26T06:32:17.948+01:002013-02-26T06:32:17.948+01:00Avelinko z pieczarkami też są bardzo smaczne. robi...Avelinko z pieczarkami też są bardzo smaczne. robię gdy grzyby mi się skończą.urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-85075747689614738972013-02-24T15:53:53.241+01:002013-02-24T15:53:53.241+01:00Bardzo je lubię łazanki . Z tym, że najczęściej da...Bardzo je lubię łazanki . Z tym, że najczęściej daję zamiast suszonych grzybów pieczarki.Avelinahttps://www.blogger.com/profile/09902516940321726927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-64109176203805938792013-02-24T14:24:48.677+01:002013-02-24T14:24:48.677+01:00Majanko dokładnie :) Zapach gotowanych grzybów bar...Majanko dokładnie :) Zapach gotowanych grzybów bardzo, bardzo lubię :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-4800712576412680182013-02-24T14:17:16.592+01:002013-02-24T14:17:16.592+01:00Bożenko prawdziwe skarby masz w swojej kuchni :)Bożenko prawdziwe skarby masz w swojej kuchni :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-32048446186340572532013-02-24T12:12:08.857+01:002013-02-24T12:12:08.857+01:00Pachnące i pyszne danie. Zjadłabym, bo naprawdę da...Pachnące i pyszne danie. Zjadłabym, bo naprawdę daaaawno nie jadłam.<br />Pozdrawiam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-78745717050530421092013-02-24T09:04:08.128+01:002013-02-24T09:04:08.128+01:00Ja też lubię takie starocie- mam baby kamionkowe, ...Ja też lubię takie starocie- mam baby kamionkowe, makutry, przedziwne formy do pieczenia, nawet takie foremki do ciastek, które robił sam mój teść, prawdziwe białe kruki. Stoją sobie w zgodzie z innymi nowoczesnościami służąc mi wiernie i wzajemnie.<br />A co do pierogów,kocham je lepić, słucham wtedy różności z internetu, na które mi brak czasu, pierogi nabierają wtedy głębszego smaku, a ja napełniam ducha...<br />Miłej niedzieli. PozdrawiamSMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-59669066891891113832013-02-23T20:32:30.510+01:002013-02-23T20:32:30.510+01:00Amber - ja już czekam na wiosnę jak dziecko na pie...Amber - ja już czekam na wiosnę jak dziecko na pierwszą gwiazdkę :)) nie mogę się doczekać, pracy w ogródku i jej efektów chyba najbardziej :)<br />Cieszę się kochana że trafiam w Twój gust :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-80381811267212530672013-02-23T20:27:33.911+01:002013-02-23T20:27:33.911+01:00Bożenko ja za to nie za bardzo lubię lepić pierogi...Bożenko ja za to nie za bardzo lubię lepić pierogi :)) ale bardzo lubię je jeść więc i lepię sobie czasem :)<br />A wiesz Bożenko, ja mam ogromną słabość do tych starych kamionek, glinianek i w ogóle do kuchennych staroci. Uwielbiam je i łowię sobie czasem takie skarby na allegro. Nowe te które można czasem kupić w marketach, często w sezonie ogórkowym to już nie to samo co te stare, nie ta jakość, nawet ciężar już nie ten. urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-53843981910665942532013-02-23T20:19:03.195+01:002013-02-23T20:19:03.195+01:00Jolu, zgadzam się z Tobą :) zresztą do pierogów z ...Jolu, zgadzam się z Tobą :) zresztą do pierogów z kapustą czy karpia też wracam chętnie w ciągu roku.urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-8041909791454392212013-02-23T19:33:17.859+01:002013-02-23T19:33:17.859+01:00U mnie już się roztapia więc głowa do góry!
A taki...U mnie już się roztapia więc głowa do góry!<br />A takie łazanki uwielbiam.<br />Idealnie trafiłaś w mój kulinarny gust.<br />Pozdrowienia!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-73863722657176624502013-02-23T19:30:21.371+01:002013-02-23T19:30:21.371+01:00A ja nigdy nie robiłam łazanek z kapustą, ale jadł...A ja nigdy nie robiłam łazanek z kapustą, ale jadłam i je lubię, wolę lepić pierogi z nadzieniem kapuściano-grzybowym. Malgosiu, ładnie je podałaś, taka przaśna potrawa powinna byc w kamiennej misie i drewnianą łyżką, gratuluję.SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-18061548179092776362013-02-23T17:05:21.002+01:002013-02-23T17:05:21.002+01:00Uwielbiam łazanki i robię je dośc często ..... są ...Uwielbiam łazanki i robię je dośc często ..... są tak pyszne, ze skzoda ograniczać sie z nimi tylko do Wigilii:)Jolanta szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-54993029731077995222013-02-23T15:27:37.650+01:002013-02-23T15:27:37.650+01:00Nianiu to bardzo się cieszę :) Mam nadzieję że będ...Nianiu to bardzo się cieszę :) Mam nadzieję że będą smakować i mam nadzieję że to będzie dokładnie ten smak który pamiętasz z dzieciństwa. Pozdrawiam ciepło i dziękuję za odwiedziny :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-83496770428973786022013-02-23T15:25:57.806+01:002013-02-23T15:25:57.806+01:00Maugustynko, tak byle do wiosny. Powinnam zaktuali...Maugustynko, tak byle do wiosny. Powinnam zaktualizować ten wpis bo warstwa śniegu ma już na pewno więcej jak 50 cm i nie przestaje wcale padać.urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-3442578195873188082013-02-23T15:24:38.030+01:002013-02-23T15:24:38.030+01:00Polecam :) Trochę czasochłonne, długo się gotuje p...Polecam :) Trochę czasochłonne, długo się gotuje potem jeszcze zapieka, ale pracy przy tym nie ma wiele :)urtica1https://www.blogger.com/profile/10699879964288681901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-89193439514596155672013-02-23T15:10:47.765+01:002013-02-23T15:10:47.765+01:00smaka mi narobilas... to wspomnienie mojego dzieci...smaka mi narobilas... to wspomnienie mojego dziecinstwa ale od lat nie jedlam... wszystkie skladniki mam, makaron zrobie domowy... mniam! w Bordeaux takich dan nie uswiadczysz!Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-78246179132631677062013-02-23T10:06:26.475+01:002013-02-23T10:06:26.475+01:00Ja także!
przesyłam gorące pozdrowienia i byle do...Ja także! <br />przesyłam gorące pozdrowienia i byle do wiosny!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4940644181734534778.post-18229374665626309282013-02-23T09:41:42.956+01:002013-02-23T09:41:42.956+01:00Ale mam ochotę na takie łazanki!Ale mam ochotę na takie łazanki!Inspirowane Smakiemhttp://www.inspirowanesmakiem.plnoreply@blogger.com